Referenties

Dr. Vincent Duindam – Docent-onderzoeker aan de Universiteit Utrecht bij de afdeling Algemene Sociale Wetenschappen

Dieuwke heeft mij geïnterviewd voor De Proefplaats. Ze stelde tijdens het gesprek hele goede vragen die van veel inzicht getuigden. Kritisch op een mooie, vriendelijke opbouwende manier. Het verslag dat ze hiervan maakte is een uitstekend en helder verslag. En goed geschreven bovendien.

Bianca Lugten – Docent Praktische Humanistiek, in het bijzonder Reflectievaardigheden

Dieuwke is in staat tot gedegen interpersoonlijke bestaansethische reflectie als wel systematisch didactische reflectie. Dieuwke is initiatiefrijk en haar denken ten aanzien van het ontwerpen van lesformats is innoverend.

Bas Poppe – Veranderkundige en coach

Bij De Proefplaats heb ik Dieuwke leren kennen als een gedreven young professional die in alles wat ze doet de kwaliteit voorop heeft staan. Ze is daadkrachtig en resultaatgericht vanuit een luisterende en open houding, steeds bereid om te leren. Ik kan haar van harte aanbevelen.

Rolf van der Mije – Loopbaancoach en organisatieadviseur

Ik heb Dieuwke leren kennen als een gedreven organisator met bijzondere communicatieve skills. Zij is in staat complexe vraagstukken terug te brengen tot praktische handvaten, waardoor mensen een stap in hun leven kunnen zetten.

Lotte Huijing – Docent Praktische Humanistiek, in het bijzonder Groepsdynamica

Dieuwke neemt haar rol (en volgens mij alles wat ze doet) heel serieus. Ze bereidt zich grondig voor en kijkt steeds of haar onderwijs en de uitvoering daarvan nog beter zou kunnen. Ze verzorgt de werkvormen keurig. Ze komt met eigen ideeën en voert die goed uit. Voor zover ik er inzage in heb, is de feedback van studenten die ze heeft ontvangen ook altijd positief geweest. Haar zelfonderzoekende houding is te prijzen. Ze is analytisch sterk en maakt goed gebruik van bronnen.

Pieter Vorage – Eindredacteur Algemene redactie Radio M Utrecht/RTV Utrecht

Dieuwke is een hele prettige collega, kan goed in een team werken en is altijd bereid te helpen. Dieuwke komt niet over als iemand die ergens voor terugdeinst en pakt graag aan.

Jos van Remundt – Docent levensbeschouwing, religiewetenschappen en filosofie op de Saxion Hogeschool Deventer

Ik ken Dieuwke van de gastlessen over humanisme die zij geeft op de Saxion Hogeschool Deventer. Wanneer de studenten van haar afscheid nemen met de volgende gedachten: “Bedankt voor je openheid en eerlijkheid en het delen van je kennis”: “luisteren zonder oordelen, mooi!”: “Je gaf ‘labels’ aan hoe ik al naar dingen keek”: “Stof tot nadenken”: “Je verhalen zorgden voor herkenning”. Dan ben je volgens mij wel goed bezig zeker omdat wij (ik en de studenten) door eerdere ervaringen moeite hebben met humanisten, omdat ze vaak zich tegen de godsdiensten moeten afzetten om hun bestaansrecht te legitimeren. Dieuwke is in staat om vanuit haar visie en levenswijze het humanisme goed neer te zetten.

Met een knipoog kreeg ik aan het eind van een gastles over humanisme een bijbel van de pabo-studenten van de Saxion Hogeschool Deventer, waarin zij hun feedback hebben opgeschreven:

“Bedankt voor je openheid en eerlijkheid en het delen van je kennis. Luisteren zonder oordelen, mooi!” – Judith

“Het onderwerp sloot aan en gaf ‘labels’ aan hoe ik al naar dingen keek. Vooral in mijn persoonlijke ontwikkeling kan ik mijzelf hiermee rijker maken.” – Gido

“Bedankt voor de les en de inzichten in het humanisme. Zeker stof om over na te denken!” – Yara

“Dankjewel voor de kennis en de verhalen. Dit was de eerste stroming waar we ons in konden vinden.” – Eva en Maike

“Bedankt voor het wijzen op mijn richting!” – Nelleke

“Bedankt voor de les over humanistisch onderwijs. Het heeft mij bewust aan het denken gezet en geeft nieuwe inzichten.” – Iris

“Jouw voorbeelden en toelichtingen zorgden voor een soort herkenning. Bedankt.” – Jasmijn